امروزه در سراسر جهان برندهای بسیاری در زمینه مد و فشن مشغول به کار هستند، برندهایی که حالا بیش از یک قرن از حضورشان در این عرصه می گذرد و به نوعی در جهان سلطنت می کنند، تیفانی یکی از این برندها می باشد که نزدیک به دو قرن مشغول به طراحی و تولید جواهرات می باشد. این برند معتبر امروزه دارای بوتیک های زیادی در سراسر جهان است و مشتریان و طرفداران بسیاری دارد که با جان و دل این برند جواهرات را می پرستند. در این قسمت از جواهر لوکس می خواهیم نگاهی به تاریخچه این برند بیندازیم پس با ما همراه باشید.

فهرست محتوا
تیفانی اند کو
تیفانی اند کو. یک جواهر فروشی و نقرهسازی آمریکایی است، که توسط «چارلز لوئیس تیفانی» و «جان بی. یانگ» در سال ۱۸۳۷ در شهر نیویورک به عنوان مرکز فروشمحصولات فانتزی و لوازم التحریر افتتاح شد. این فروشگاه در ابتدا انواع مختلفی از نوشتافزار میفروخت و در منهتن جنوبی نیز، شعبهای با نام «تیفانی، یانگ و الیس» داشت، که بعدها کوتاه شده و به «تیفانی اند کو» تبدیل شد.
محل استقرار تیفانی اند کو، از آغاز کار شرکت، شهر نیویورک بوده است. با اینکه امروز بیش از صد فروشگاه تیفانی اند کو، در سراسر جهان وجود دارد، ولی این برند هنوز به شدت با زادگاه اصلی خود، یعنی نیویورک پیوند دارد. قیمت اجناس تیفانی زمانی که آغاز به کار کرد، مقطوع بود. همچنین برای فروش محصولات فروشگاه، تنها از پول نقد استفاده میکرد و کارت اعتباری یا چک نیز قابل قبول نبود. در آن زمان این سیاست آن قدر منحصربهفرد بود، که در صفحه اول بسیاری از روزنامهها منعکس شد. در سال ۱۸۵۳ زمانیکه چارلز تیفانی کنترل شرکت را در دست گرفت، بخش جواهرات نیز شکل گرفت.
تیفانی اولین امریکایی بود که در نمایشگاه جهانی پاریس در سال 1867 به رسمیت شناخته و به دریافت جایزه بزرگ برای استاد کاری نقره مفتخر شد. این اولین بار بود که یک شرکت آمریکایی به این اندازه بوسیله داوران خارجی مورد تحسین واقع می شد. تیفانی همچنین اولین شرکت آمریکایی بود که از عیار 925 نقره برای مصنوعاتش استفاده کرد و در سالهای بعد ، با تلاشهای فراوان چارلز لوئیس تیفانی ، این عیار از سوی کلیه دست اندر کاران این صنعت به عنوان عیار استاندارد نقره پذیرفته شد.

نقره در تیفانی
کارگاه نقره تیفانی اولین مدرسه طراحی در نوع خود بود و همین ویژگی ها باعث شد تا شخص چارلز لوئیس تیفانی ملقب به “معلم پیشرفت هنری” گردد . شاگردان تیفانی تشویق به رعایت سبک طبیعت می شدند . خروجی این آموزشگاه که جان سی مور مدیریت آنرا بر عهده داشت بسیاری از طرح های نوآورانه و همچنین طراحان مقتدری بود که هر یک گام های موثر و استواری در راه توسعه این صنعت بر داشتند . در 1870 تیفانی به تامین کننده اصلی جواهرات و ساعت در آمریکا مبدل گردید. در سالهای بعد، این روند توسعه نه تنها متوقف نشد بلکه شتاب مضاعفی یافت تا آنجا که در دروازه ورودی قرن بیستم ، تیفانی بیش از هزار کارمند داشت و دارای شعباتی در لندن ، پاریس و ژنو بود .
در سال ۱۸۶۱، آبراهام لینکلن، برای مراسم تحلیف ریاستجمهوری خود، ساخت یک جام را به شرکت تیفانی سفارش داد و در طول دوران ریاست جمهوری، برای همسرش یک سری زینت آلات از مرواریدهای ریز، ساخت تیفانی خرید. این شرکت همچنین با طراحان برجسته مد، مثل پالوما پیکاسو و کوکو شانل همکاری کرده است.
برای سربازان جنگهای داخلی آمریکا، شمشیر میساخت. طرحهای نقره چارلز تیفانی مورد توجه «نمایشگاه جهانی پاریس» (Universal Exposition) در سال ۱۸۶۷، قرار گرفت، که برایش «نشان شایستگی» را به ارمغان آورد. تیفانی اولین شرکت آمریکایی بود، که به چنین افتخاری دست یافت.
جواهر لوکس: در کنار این ارتباطات که چارلز تیفانی و جانشینان متعددش، آنها را با موفقیت در اذهان مردم تقویت کردهاند، نام تجاری تیفانی همچنین توانسته است، با گسترش محصولات برای طیفهای گوناگون اجتماع، به موفقیت دست یابد. تردیدی نبود، که تیفانی یک نام تجاری تجملی است؛ ولی هر کسی میتوانست به یک فروشگاه تیفانی قدم بگذارد. گرچه قیمت بیشتر کالاها از توان مردم خارج بود، ولی همیشه نمونههای ارزانتری هم وجود داشت، که هر کسی میتوانست آنها را بخرد. این نمونهها هم در جعبههای وسوسه انگیز آبی رنگ، با روبان ابریشمی، عرضه میگردد.

طلا در تیفانی
تیفانی در ساخت و فروش طلا سابقه درخشانی دارد و در سال ۱۹۳۰، جام طلایی آمریکا، معتبرترین جایزه مسابقات قایقرانی را طراحی کرد. در ژوئن سال ۲۰۰۴ تیفانی شرکت ئیبی را به دلیل استفاده از محصولات خود محکوم کرد. در ژانویه ۲۰۰۸ گزارش شد، که شرکت «سافت بانک» اپراتور ژاپنی تلفن همراه، با تیفانی قرارداد همکاری برای تولید محدود ۱۰ دستگاه تلفن همراه امضا کرد. این تلفنها دارای بیش از ۴۰۰ الماس مجموعأ به وزن ۲۰ قیراط بود. ارزش آنها نیز حدود ۱۰۰ میلیون ین برآورد شده بود.
شرکت تیفانی در حال حاضر در 22 کشور بزرگ جهان دارای 298 مرکز فروش می باشد که 121 شعبه آن در قاره آمریکا، 126 شعبه در آسیا، 37 شعبه در اروپا و 5 شعبه در اقیانوسیه قرار دارند. جالب است بدانید که بزرگترین مرکز فروش این برند معتبر در شهر نیویورک قرار دارد و مساحتی بالغ بر 4 هزار متر مربع را شامل می شود. بعد از این نیویورک، شهر ویرجینیا لقب دومین فروشگاه بزرگ تیفانی را یدک می کشد، این فروشگاه دارای مساحت 1350 متر مربع است.

آمار و ارقام
شرکت تیفانی در سال ۲۰۱۳ در فهرست فوربز جهانی ۲۰۰۰ با ارزش بازار سرمایه ۸٫۸ میلیارد دلار، در رتبه ۱۶۵۹ از بزرگترین شرکتهای جهان قرار گرفت. دفتر مرکزی این شرکت در شهر نیویورک قرار دارد و بخشی از سهام آن دربازار بورس نیویورک معامله میشود.